Een boek dat mij al jaren inspireert is ‘leven & werken in het ritme van de seizoenen’ van Jaap Voigt. Ook nu de lente op volle kracht is, ervaar ik hoe waardevol het is om het hoofdstuk te lezen over deze periode.

Door de heldere indeling en inspirerende vormgeving kom je al snel uit bij de aandachtspunten 'grondhouding', 'impuls', 'onderstroom, 'energie' en 'vorm en handelen' voor de periode van 5 april tot 5 mei. Als het gaat over het aandachtspunt ‘grondhouding’, schrijft Jaap Voigt: ‘Waag de sprong naar nieuwe mogelijkheden! Welke nieuwe mogelijkheden dienen zich aan? Zet je twijfel opzij en stap er voor honderd procent in. Om helder te krijgen wat dit voor jou betekent, kun je je afvragen: Wat zou ik doen als ik vrij was? Dat ben je namelijk!’ Hoe past deze grondhouding bij jou in deze periode? 

Door iedere periode even stil te staan bij jouw leven en werk aan de hand van de aandachtspunten en vragen van Jaap Voigt, werkt het boek als een wijze coach die er altijd voor je is. 

In het voorwoord schrijft Jaap Voigt over de turbulente samenleving waarin wij terecht zijn gekomen. In deze tijd waarin het leven behoorlijk veel van iedereen vraagt, is het belangrijk om niet alsmaar mee te rennen met alle eisen (waarvan jij het idee hebt dat) die aan je worden gesteld. Het boek van Jaap Voigt houdt zo ieder jaargetijde een spiegel voor. Naarmate ik het boek vaker doorblader helpen de vragen mij om – ook als coach – steeds wat meer te worden wie ik ben.

Ben je nieuwsgierig naar het boek en wil je meer weten? Lees dan dit interview met Jaap Voigt.